Apua, kohtahan on syksy!

Kirjoittanut: Pekka Ruuska

Kesä on edennyt häkellyttävällä vauhdilla. Blogin pitokin on ollut retuperällä, kun on mukamas kiirettä pitänyt. Itse asiassa levyalalla sydänkesä onkin kiihkeää aikaa ja erinomaisen huono lomailuajankohta. Monet kollegat ovat tajunneet asian, koska sähköposti kertoo heidän palailevan lomiltaan vasta elokuun lopussa. Jouluksi keskitetään enin osa levytuotannoista ja kesällähän niitä sitten tehdään.

Itse lomailin veneillen kaksi viikkoa saaristomerellä heinäkuun lopussa. Kerrankin säät osuivat kohdalleen. Tuoreena veneilyn harrastajana nautin saariston rauhasta ja luonnosta: Nauvossa yllämme liihotteli merikotka, Nötössä kaksi kurkea, Utössä merihanhiperhe, kalasääskiä monin paikoin (olen ex-ornitologi) ja Inkoon Elisaaressa edessämme tepasteli kolme komeaa peuraa. Mainiota vaihtelua studion halogeenihämärälle.

Kaiku Entertainmentilla ja Agencyllä on takanaan nyt reilu puoli vuotta toimintaa. Enää ei ruuvailla kirjoituspöytää kokoon eikä juosta kaupparekisterissä. Homma pyörii nyt ja kuvio elää koko ajan. Keväällä  ja kesällä Kaiussa on tehty isoja levyjä. Ensin tehtiin Yölintu-solisti Simo Silmun albumi, jonka ensisinkku Elä vielä on soinut ilahduttavasti radiossa. Sitten alkoi Riku Mattilan luotsaamana Maija Vilkkumaan hartaasti valmistellun uuden albumin tuotanto. Viikko miksausta on jäljellä. Hieno, vivahteikas levy on tulossa. 

Rinnalla on tehty Juha Tapion uusi albumi, jossa tuottajana on vanhaan tapaan toiminut Ville Riippa. Levyn nimeksi tulee Suurenmoinen elämä - ja suurenmoinen on nyt jo valmiiksi saatu levykin. Myös Johanna Kurkelan uusi, Tomi Aholaisen tuottama levy on osittain Kaiun kanssa rakennettu. Ja suuri ennustaja ei tarvitse olla povatakseen Johannalle nyt lopullista läpimurtoa.

Ja sitten ovat tietysti ne levytysprojektit, joista ei vielä voi puhua. Kovasti jo kutkuttaisi päästä niistäkin kertomaan.

Tyhjän panttina ei ole Pohjoisrannassa tarvinnut istua. Kun vielä todetaan kustantamo Kaiku Songsin tekemät kustannussopimukset, viimeksi Esa Niemisen kanssa, voimme olla iloisia myötätuulesta, joka on alkutaivaltamme siivittänyt.

Ja koko ajan tapahtuu lisää: Osku Ketola siirtyi mieheksemme Seinäjoelle kehittämään Rytmikorjaamon kulttuurikeskushanketta, mutta jatkaa silti A&R -managerinamme käsissään enemmän projekteja, kuin koskaan aikaisemmin, miehen Warner-vuodet mukaanluettuna. Oskun hittikorva herkistyy vuosi vuodelta. Odottakaahan kun kuulette Reckless Lovesta!

Joukkueeseemme on liittymässä myös uusi pelaaja, Konneveden vahvistus, Vesa Jämsen. Jämsenin kanssa kehitellään palvelua, jossa Kaiku Agency auttaa eri puolilla Suomea järjestämään maakunnallisia juhlia ja pienfestivaaleja. Vesa Jämsen on kehittänyt vuosien varrella Konneveden Räyhylänrannan kyläjuhlan muutaman sadan hengen pikkutapahtumasta yli kolmen tuhannen hengen kaksipäiväseksi Räyhylänranta Pop&Blues -festivaaliksi. Olimme agencyläisten kanssa heinäkuussa paikalla ja aurinkoisesta kesätapahtumasta ei löytynyt valittamista etsimälläkään - paitsi että ensimmäisenä iltana Konneveden herkkumuikut loppuivat juuri nenäni edessä. Mutta seuraavana iltana olin ahnaampi jonottaja ja asia korjaantui. Kaiku Agency on siis tulossa mukaan tapahtumatoimintaan. Jos suunnitelmamme toteutuvat, olemme ensi vuonna järjestämässä jo ainakin paria kesäistä juhlaa.

Tulkoon siis syksy ja veneennosto. On mahtavaa olla näillä kilometreillä työssä, jossa päivän tunnit juoksevat alta vilistäen, ympärillä eri ikäisiä innostuneita ihmisiä, jotka kaikki puhaltavat samaan hiileen. 

Sanovat, ettei vituta tulla töihin. Eikö se ole aika paljon se?