Vauhtia riittää - But I Like It

Kirjoittanut: Pekka Ruuska

Kerrassaan mahtavaa, jo useampi taho on viesteissään usuttanut minua päivittämään tätä blogia. Ja todellakin, karmaisevan pitkä aika on edellisestä merkinnästäni kulunut. Anteeksi te uskolliset.

Selitys on kyllä hyvä: on ollut ihan pakko keskittyä itse asiaan, artisteihin ja musiikkiin. Ja välillä on pitänyt tietysti vähän vetää henkeä, käydä lenkillä valaistuvissa kevätilloissa ja joskus ihan olla möllöttääkin hetki.

Sitten tammikuisen Midemin seminaarin on tapahtunut monenlaista. Äänilevyjen tasaisen taustatyöpuserruksen ohella on saatu musiikkia julkaistuksikin. Samuli Putron upea Elämä on juhla -albumi näki päivänvalon ja sai osakseen huikean arvostelumenestyksen. Levy ampaisi suoraan listaykköseksi. Pian julkaisun jälkeen koettiin ensin Helsingissä, sittemmin myös Tampereella, Seinäjoella ja Oulussa kyseiset laulut elävänä, vahvasti visualisoidussa esityksessä. Kaksi Helsingin esitystä nähneenä voin vain kumartaa syvään omaperäiselle ja rohkealle Samulille.

Kesän ainoan festarikeikan Samuli suorittaa Provinssissa. Se on nähtävä! Syksyllä on sitten vuorossa mittava klubikiertue.

HIP Studiossa on ollut vilskettä. Smak vääntää uutta albumiaan valmiiksi antaumuksella. Henkan, Kallen, Markun ja Lucaksen kahden vuoden työ alkaa olla kuultavissa. Ensisinkku Heartbreaker on jo ehtinyt ponkaista YLE X:n B-lsistalle ja mm. NRJ:n top 10 listan ykköseksi. Yleinen innostus siivittää Smakin ensimmäistä englanninkielistä levyä. Odottakaas kun kuulette loput viisut!

Ensisinkkuaan studiossa viimeistelee myös Reckless Love. Kaiku-miesten a&r-mankelissa vuoden päivät prässäilty bändi saa jakaa jo jonotusnumeroita levy-yhtiöille, jotka haluaisivat heidät talliinsa. Ratkaisut tehdään kuluvalla viikolla. Perästä kuuluu.

Monta muutakin levyhanketta on vireillä, mutta kerrotaan niistä hieman tuonnempana. Se tuli kerrottua jo uutisissakin, että Kirsi Ranto kiinnitettiin Kaiku-artistiksi ja -kirjoittajaksi. Myös ohjelmamyyntisopimukseen pantiin puumerkit. Kirsi osallistuu vahvasti lauluntekijänä oman seuraavan levynsä tekoon. Se homma alkaa ensi viikolla. Tervetuloa porukkaan Kirsi!

Loppuviikon täyttää Is This It -seminaari. Osanottajalista näyttää kiinnostavalta. Taas ollaan viisaampia kun uusi viikko alkaa. Ja nyt, monista musiikkiseminaareista poiketen, on tarkoitus puhua musiikista!

Saas nähdä...