Viimeisenä päivänä

 
 

Kirjoittanut: Pekka Ruuska

Niin se vain meni mailleen vuosi 2009 ja nyt sitten kaikkialla kertaillaan, mitä on tehty ja tapahtunut. Miksei sitten mekin täällä Pohjoisrannan lumisissa maisemissa, päättyvän vuoden viimeisenä päivänä.

Kaiussa vuosi oli työntäyteinen, mutta jotenkin hallitummin kuin aloitusvuotemme 2008. Uuden yrityksen aloittaminen, saati kahden, sisältää koko joukon itse businekseen liittymättömiä asioita. On hoidettava toimitilat, huonekalut, kirjanpito, kaupparekisteriasiat, ennakkoveroasiat, vakuutukset, eläkesopimukset, työterveydenhuolto ja sen seitsemän muuta. Nyt kaikki ovat jo aikaa sitten olleet reilassa. On voitu keskittyä itse asiaan.

Tärkeimpiä yksittäisiä tapahtumia on tänä vuonna ollut uusi kumppanuutemme suuren Universalin kanssa. Pienen toimijan on viisasta littoutua. Warner-sopimuksemme päätyttyä saimme inspiroivan uuden "leikkikaverin". Uudistunut Universal ja Kaiku Entertainment löysivät toisistaan kolot ja ulokkeet, kuin palapelit palat konsanaan. Täydennämme toisiamme. Yhteistyö on jo alkanut, ja puolenkymmentä hanketta on käynnissä. Perästä kuuluu.

Ohjelmatoimisto Kaiku Agency kasvatti liikevaihtoaan yli neljäkymmentä prosenttia edellisvuodesta ja ensi vuodeksi olemme budjetoineet vielä paljon reippaamman kasvun. Näyttää hyvältä! Kunpa vielä löytäisimme joukkoomme yhden myyjän lisää. Tekijöitä tarvitaan. Erittäin monelta myynnissämme olevalta artistilta ilmestyy ensi vuonna debyyttilevy ja keikat käynnistyvät.

Väkeä tulee - ja lähteekin. Uutena miehenä joukkoomme varsinaisena työntekijänä liittyy aiemmin harjoittelijan vakanssilla ollut monitaitoinen Eppu Kosonen, jolla on jo tuotantovastuullan useampikin albumiprojekti. Harjoittelijana puolestaan syksyllä aloitti Henkka Salonen.

Menetykseksi on ehdottomasti laskettava studioidemme pomon Teropekka Virtasen poistuminen miesvahvuudesta. Tulemme kaipaamaan Teropekan zeniläisen rauhallista ammattilaisotetta - samalla kun toivotamme hänelle mitä menestyksekkäintä jatkouraa vähän isommalla työnantajalla, Nokialla.

Kaiku Songs -musiikkikustantamon kirjoittajakaarti on karttunut merkittävästi käsittäen jo alun toistakymmentä musiikintekijää. Heiltä odotamme paljon alkavana vuonna. On ollut ilo havaita, että huolimatta synkähköstä historiastaan, musiikkikustantantaminen mielletään nykyään kirjoittajan tärkeäksi avuksi, eikä kustantajan tarvitse kirjoittajaa lähestyessään ensimmäisenä pelätä saavansa kasvoilleen henkisestä pesäpallomailasta.

Etenemme loogisesti venereissulla kesällä 2007 muistikirjaan piirtämääni "karttaa" pitkin. Suunnitelma on kasvaa maltillisesti merkittäväksi keskikoon pelaajaksi Suomen musiikkikentällä. Tähän ajattelemme tarvitsevamme vielä viitisen vuotta. Yritämme olla viisaasti rohkeita, aloitteellisia ja valoisia, puhuttiinpa alan tulevaisuudesta mitä tahansa. Jo nyt olemme ehtineet havaita, attä aina on tilaa yhdelle, joka käyttää aivojaan, lukee peliä tarkasti - ja uskaltaa myös erehtyä.

Kahdeksanhenkinen miehistömme toivottaa kaikille blogin lukijoille ja yhteistyökumppaneillemme mitä railakkaimpia uuden vuoden bileitä - ja tuulta purjeisiin alkavalle vuodelle 2010!

PS. Ensi vuonna tämä blogi linkitetään Iltalehden blogisivustolle. Ilmestyminen tihentyy ja näkökulmat hiukan laajenevat. Saanemme uusia kiinnostuneita myös Kaiun sivuille.