Kaiku Songs on vuoden musiikkikustantaja

Vuoden musiikkikustantaja.png

Kaiku Songs on voittanut Vuoden musiikkikustantaja -palkinnon vuotuisessa Musiikki & Median Industry Awards 2017 -gaalassa 6. lokakuuta Tampereella. 

”Tämä on hieno palkinto, josta kiitos kuuluu tietenkin loistaville biisintekijöillemme”, kommentoi Kaiku Songsin vetäjä Rafael Elivuo. ”Kehitämme toimintaamme jatkuvasti ja aiomme tulevaisuudessa panostaa kirjoittajiemme ja tuottajiemme menestykseen entistä enemmän.” 

Musiikki & Median Industry Awards -ehdokkaat on valittu alalta kerättyjen ehdotusten joukosta, josta Musiikki & Median hallitus asetti lopulliset voittajat. 

Kaikki voittajat:

Vuoden mediapersoona: Maria Veitola
Vuoden toimittaja: Anne Lainto, Ylex
Vuoden ohjelma- / musiikkipäällikkö: Jussi Mäntysaari, Spotify
Vuoden radio: Radio Helsinki
Vuoden digitaalinen media / palvelu: Spotify
Vuoden kotimainen musiikkimedia: Ylex
Vuoden manageri: Antti Kosonen, PME Records
Vuoden ohjelmamyyjä / agentti: Mikko Varjamo, Hög Agency & Promotion
Vuoden promoottori: Timo Isomäki (Robbie Williams Ratinassa, Himos Juhannus, Tahko Juhannus, Iskelmä Festivaali, Tammerkosken Sillalla, Summer Up, Jysäri, Tammerfest, Wanaja Festival, Suomipop -festivaali, Kuopio Rock Cock, Finnhits Festivaali, Oktober Fest Himos, We love the 90's Festival)
Vuoden tapahtumatuottaja: Annakaisa Anttila (Ruisrock)
Vuoden lippukauppa: Tiketti Oy
Vuoden keikkapaikka: Tavastia
Vuoden ohjelmatoimisto: Hög Agency & Promotion
Vuoden festivaali: Ruisrock
Vuoden konsertti / kiertue: Haloo Helsinki! Saku Arena / Hulluuden Highway -kiertue 2017
Vuoden tuotantopalvelu: Akun Tehdas
Vuoden kuluttajapalvelu: Levykauppa Äx Oy
Vuoden järjestövaikuttaja: Tapio Korjus (Indie Co, Impala, Suomen Musiikkikustantajat ry, Musiikkituottajat IFPI, Music Finland, Musiikkituottajien edistämissäätiö, Gramex)
Vuoden PR-/ markkinointihenkilö: Taija Holm, ProPromotion Oy
Vuoden A&R-henkilö: Andrei Kipahti, PME Records
Vuoden musiikkikustantaja: Kaiku Songs
Vuoden indielevy-yhtiö: PME Records Oy
Vuoden major-levy-yhtiö: Warner Music Finland Oy
Tampere Music Award 2017: Pelle Lidell
Elämäntyöpalkinto: Tiina Vuorinen
Elämäntyöpalkinto: Kim Kuusi
Erikoispalkinto: Suomen Muusikkojen Liitto 100 -vuotta

Kaikki Musiikki & Media Industry Awards -ehdokkaat näet täältä

Tuure Boelius julkaisee debyyttisinglensä Eikö sua hävetä

Energinen, valloittava ja välitön. Sellainen on 16-vuotias Tuure Boelius. Tuuren kanssa ei tarvitse viettää minuuttiakaan, kun on jo selvää, että hän on luontainen esiintyjä ja viihdyttäjä, joka on syntynyt estradille.

Tähän mennessä Tuuren näyttämöt ovat olleet mm. Youtube, jossa hänen kanavallaan on yli 120 000 tilaajaa ja teatteri, jossa hän on esittänyt mm. Tom of Finland -musikaalissa nuorta Touko Laaksosta. Somesuosion lisäksi Tuure on huomioitu laajasti mediassa, kun hän voitti Vuoden homo 2016 -palkinnon QX Gay Gaalassa helmikuussa 2017

Oma musiikkiura on Tuurelle luontevaa jatkoa aiemmalle. Hän on pienestä asti tanssinut ja laulanut – ja käynyt musiikkiluokat.

Häpeilemätöntä, tanssittavaa ja modernia poppia tulkitseva Tuure julkaisee ensimmäisen singlensä "Eikö sua hävetä" perjantaina 11. elokuuta. Kappaleen ovat kirjoittaneet Tuuren kanssa Aku Rannila ja Saara Törmä. Tuotanto on KOI-yhtyeen Tidon ja Minna Koiviston.

KUUNTELE

Seuraa:
@tuureboelius
Kuvat: Kansi I Promokuva

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Heini Salminen
heini@kent.fi
0407029165


 

Stina Girs julkaisee arjen pientä romantiikkaa ylistävän singlen Kyl sä tiiät

Idols-laulukilpailun viidenneltä tuotantokaudelta tunnetuksi tullut Stina Girs palaa musiikkikentälle ja julkaisee uuden singlen Kyl sä tiiät 21. kesäkuuta. Artistin ensimmäinen albumi Sydän edellä julkaistiin vuonna 2011 ja kakkosalbumi Labyrintti vuonna 2015.

“Viime vuoden pidin täyden tauon musiikista sekä sen tekemisestä ja aloin yrittäjäksi äitini perustamassa kukkakaupassa. Yrityksen perustaminen antoi sopivan tauon, jonka aikana sain miettiä mitä oikeasti haluan tehdä ja jos musiikin tekeminen jatkuisi, miten sen saralla voisi uudistua”, Stina kertoo.

Loppuvuodesta 2016 Kaiku Entertainmentin kanssa levytyssopimuksen tehneelle artistille tauko teki tehtävänsä: “Sain musiikin kipinän takaisin ja olen taas täynnä energiaa! Aikaisempi musiikkini on toki ollut minulle sopivaa, mutta tällainen energisyys ja pilke silmäkulmasta on puuttunut”, Stina pohtii. Kyl sä tiiät -singlen tekijätiimissä kuullaan hittibiisien tekijäkaksikkoa Rafael Elivuota ja Suvi Vainiota.

“Kiireisenä yrittäjänä parisuhteelle jää välillä tosi vähän aikaa ja kirjaimellisesti moikkaamme mieheni kanssa eteisessä, kun minä tulen kotiin töistä ja hän taas lähtee töihin. Tämä biisi kertoo siis siitä ihanasta pienestä hetkestä ja heittäytymisestä, mikä välillä pitää vain ottaa irti arjesta, kun siihen on mahdollisuus.”

Seuraa somessa: @Stinagirs
Lataa promokuva: Kuva 1

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Heini Salminen
heini@kent.fi
040 7029 165

Laura Voutilaisen Miks ei -albumi on myynyt ennakkoon kultaa

Laura Voutilainen julkaisee 2. kesäkuuta ennakkoon kultaa myyneen albuminsa Miks ei. Albumilta on julkaistu jo singlet Olet mulle enemmän, Miks ei ja Mä en kestä. Miks ei on artistin kolmastoista studioalbumi.

Levy on ehtinyt kulkea pitkän matkan ennen julkaisupäiväänsä. Tavoitteena oli uudistua jo yli kaksikymmentä vuotta kestäneellä uralla ja löytää uutta yleisöä kääntämättä selkää vanhalle. Ennen kuin mitään julkaistiin Laura ja työryhmä tekivät pohjatyötä lähes kaksi vuotta.

Toukokuussa 2016 julkaistun Miks ei -singlen myötä kaikki muuttui. Kappale nousi kaikkien yllätykseksi suoratoistopalvelu Spotifyn suosikkien joukkoon ja samalla myös valtavaksi radiohitiksi. Jatkoa seurasi, ja toinen hitti Mä en kestä teki saman tempun. Näiden menestysten myötä Lauran uusi albumi julkaistaan kultalevytunnelmissa.

Kymmenen kappaleen kokonaisuus sisältää laajan skaalan aikuisen naisen tunnetiloja, joskus herkästi ja haavoittuvasti, joskus jopa teinimäisen leikkisästi. “Tämä levy on kulkenut käsi kädessä oman elämäni murrosvaiheen läpi, niin aikataulullisesti kuin teemojensa kautta. Siinä kuuluu vahvasti aika, jolloin tätä levyä on työstetty.” Laura avaa.

Miks ei -albumin lauluntekijöinä kuullaan Petri Someria ja Ilkka Wirtasta, sekä hittibiisien tekijäkaksikkoa Rafael Elivuota ja Suvi Vainiota. “Halusimme tästä samaan aikaan iholle tulevan, elämänmakuisen, modernin, lämpimän, puhuttelevan, hauskan ja revittelevän”, Laura kuvailee tuoretta albumiaan.
 

Kuuntele

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Heini Salminen
heini@kent.fi
040 702 9165

Keikat:
www.lauravoutilainen.fi

Kuvat: Kansi

Kettukarkkeja ja tahmeita huulia Tommi Kaleniuksen kesäisellä singlellä

Kansi(3).jpg

Lauluntekijä Tommi Kalenius julkaisee 29. toukokuuta kesäisen kujeilevan singlen Kettukarkkeja. Kaleniuksen maanläheinen ja ylimääräisistä krumeluureista riisuttu folk-ilmaisu pääsee oikeuksiinsa kesän kynnyksellä julkaistavalla singlellä: “Kettukarkkeja biisissä on kesäinen, huoleton fiilis ja ripaus nuoruuden nostalgiaa. Mahtuuhan siihen ihastumisen iloa ja onnellisten laineiden laulua”, Kalenius kuvailee.

Kettukarkkeja-single on artistin itsensä säveltämä, sanoittama ja myös tuottama. “Kaikessa kotikutoisuudessaan tämä biisi päätettiin julkaista alkuperäisessä muodossaan, niinkuin sen olin itse tuottanut ja työhuoneella ensi kertaa tallentanut. Fiilis taisi löytyä jonkinlaisesta piha-yhtyeiden, suomi bluegrassin ja laiturifolkin sympaattisuudesta”, Kalenius avaa biisin syntyä.

“Akustiset kitarat, huuliharppu, läskibasso ja sit vaan vedetään!”
 

Kuuntele: Spotify I iTunes

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Heini Salminen
heini@kent.fi
040 7029 165

Laura Voutilaisen Mä en kestä -single striimasi kultaa

Laura Voutilaisen maaliskuussa 2017 julkaistu single Mä en kestä on striimannut kultaa! Julkaisustaan lähtien Spotifyn kärkikymmenikössä loistanut single on Kaiku Songsin Suvi Vainion, Rafaelin ja Petri Somerin käsialaa. Onnea artistille ja tekijöille!

Vain Elämää -ohjelman uudella kaudella ihastuttavan Lauran kolmastoista studioalbumi ilmestyy 2.6.2017.

Kuuntele single: Spotify / iTunes / Youtube
Pressikuvat: www.kaikuentertainment.fi/index/

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Heini Salminen
heini@kent.fi
040 7029 165

Keikat:
www.lauravoutilainen.fi
 

Jukka Pojalta uusi single Rakastaa ja tulla rakastetuks

Jukka Poika julkaisee 15. maaliskuuta pysäyttävän kauniin singlen "Rakastaa ja tulla rakastetuks". Modernilla, mutta perinnetietoisella karibia-sykkeellä siivitetty kappale kiteyttää ajatuksen rakkauden perimmäisestä luonteesta:

“Kappale kertoo olotilasta, jonka toisen ihmisen rakkaus, hyväksyntä ja hyväily voivat herättää – vertauskuvana reggae-sanastostakin tuttu, autuas vuorenhuippu Zion”, Jukka Poika kuvailee kappaletta.

Suuren yleisön tietouteen “Silkkii”-singlen myötä nousseen Jukka Pojan uusin julkaisu on Jukka Pojan ja The Rasmus -yhtyeestäkin tutun muusikko ja tuottaja Pauli Rantasalmen kädenjälkeä.

 

Kuuntele: Spotify I iTunes

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Heini Salminen
heini@kent.fi
040 7029 165

Keikat:
www.jukkapoika.com

 

 

Laura Voutilaiselta tarttuvan keväinen single Mä en kestä

Miks ei -kappaleella platinaa striimannut Laura Voutilainen julkaisee uuden singlen Mä en kestä 10. maaliskuuta. Tanssittavan haitarin säestyksellä kevään käyntiin polkaiseva kappale on tarina ihastumisesta ja ihanasta suhteesta, josta ei puutu ovelle kannettuja auringonkukkia tai tuntikausia keittiössä kokattuja pataruokia. Joskus toinen on vaan niin ihana, ettei malta olla ajattelematta yhteistä kotia ja sormusta: "Kuinka kauan sitä pitää vielä ootella? Siis mä en kestä!"

Ympäri Suomen keikkalavoja ihastuttanut Laura Voutilainen nähdään myös 21. huhtikuuta alkavalla Vain elämää -ohjelman uudella tuotantokaudella.

Kuuntele: Spotify I iTunes

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Heini Salminen
heini@kent.fi
040 7029 165

Kevään keikat:
www.lauravoutilainen.fi

KOI julkaisee uuden sinkun Jummi Jammi feat. Tippa-T

DJ-tuottajaduo KOI julkaisee kuuman singlen Jummi Jammi feat. Tippa-T 15. helmikuuta. Tanssittavan elektonisen musiikin suveneeristi hallitsevan KOI:n uudessa singlessä rikotaan genrerajoja, kun iskevä house-tuotanto yhdistyy rap-artisti Tippa-T:n riimeihin. Tuottajaduo KOI ja suomalaisen rapin huippuihin lukeutuva Tippa-T muodostavat yhtälön, joka ei taatusti jätä kenenkään tanssijalkoja rauhaan.

Tippa-T sekä Minnan ja Tidon muodostama KOI löysivät saman tien musiikillisen yhteyden. “Me oltiin fiilistelty Tipan meininkiä jo pidemmän aikaa ja haluttiin testata, minkälainen soppa syntyy, kun me kolme kokoonnutaan samaan studioon. Tunnelma nousi heti kattoon, ja muutamassa tunnissa syntyi tää biisi”, Minna avaa tekoprosessia.

Debyyttisinglellään Temppeli feat. Jurek erinomaisen vastaanoton saaneen KOI:n tuore biisi kertoo vastustamattoman ihanasta tyypistä, jonka kanssa öinen meno muuttuu vähän friikiksi. Biisin kertoja ei taatusti ole vanhempien suosikki, mutta se ei hidasta meininkiä: "Nyt nää vaatteet lentää – jummi jammi sentään!"

KOI työstää parhaillaan loppuvuodesta 2017 julkaistavaa EP-levyään. Musiikkialan eri toimissa vahvasti vaikuttava tuottajakaksikko tuo uuden kulman suomalaiseen elektroniseen rytmimusiikkiin. “Tärkeintä on kuitenkin tehdä musaa, joka saa hyvän fiiliksen kuplimaan kehossa.“ Tido täsmentää.

Kuuntele: Spotify I iTunes

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Heini Salminen
heini@kent.fi
040 7029 165

Oskari Ruohoselta rouhea debyyttisingle Mitä se sua haittaa

Turkulainen laulaja- ja lauluntekijä Oskari Ruohonen julkaisee ensimmäisen soolosinglensä Mitä se sua haittaa 12.2.2017. Yournalist- ja Traffic Island -yhtyeistäkin tuttu Oskari on karismaattinen ja vahvaääninen artisti, jonka ensimmäinen soolojulkaisu julistaa vapautta olla juuri sellainen kuin olet:

“Mitä se sua haittaa -biisissä kertoja ihmettelee, miksi hänen elämänvalintansa ärsyttävät jotain toista ihmistä. Aina on sellaisia, jotka huutelee, että heität elämäsi hukkaan sun päätöksillä, mitä ikinä teetkin. Ne huutelijat kun ovat niin kovin usein väärässä, mutta siitä huolimatta sitä kriittisyyttä toisen elämäntyyliin näkee paljon esimerkiksi some-maailmassa.”

Itseään DIY-henkiseksi artistiksi kuvaileva Oskari on säveltänyt ja sanoittanut Mitä se sua haittaa -kappaleen yhdessä veljensä Santeri Ruohosen kanssa. Musiikin tekemiseen liittyen Oskarilla on selkeä filosofia: “Lähtökohtana on, että jokaisen biisin täytyy tuoda jollain tavalla räjäyttävät fiilikset ensin itselle, jotta siitä pystyy antaa kuulijoille samanlaisen olotilan.”


Kuuntele: Spotify I iTunes


Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Heini Salminen
heini@kent.fi
040 7029 165

Discolta kiihkeä Uudestaan-single - Kuuntele nyt!

DigiKansi.jpg

Vuosituhannen alun hittikone Disco julkaisi tänään 25.1. uuden poskia punoittavan kiihkeän singlen Uudestaan. Intohimoinen kappale sukeltaa kahden ihmisen väliseen, kuohuviinin ja vaahtokarkkien täyteiseen yöhön, joka uhkaa kääntyä aamuksi. On kuitenkin vielä hetki aikaa tehdä se uudestaan.

Tanssittava kappale on huipputuottaja Jurekin ja laulaja Aki Erosen käsialaa. Raikkaasta tuotannosta vastaa KOI-yhtyeestäkin tuttu Minna Koivisto. Tällaista Discoa et ole kokenut aiemmin!

Kuuntele: Spotify / iTunes / Google Play

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Heini Salminen
heini@kent.fi
040 7029 165

Kaiku Recordingsin artistit soivat Nelonen Median radiokanavilla vuonna 2016

Kaiku Recordingsin artistit loistavat Nelonen Median radiokanavien vuoden 2016 soitetuimpien kappaleiden listan kärjessä.

Juha Tapion Sinun vuorosi loistaa -albumin kolmas singlejulkaisu Jotain niin oikeaa (säv. Juha Tapio, san. Edu Kettunen, sov. Eppu Kosonen & Janne Kosonen) oli Radio Suomipopin vuoden 2016 soitetuin kappale. Jotain niin oikeaa sijoittui myös kaikkien Nelonen Median radioiden soitetuimpien kärkikolmikkoon. Lisäksi Johanna Kurkelan Kuolevainen (säv. Jurek & Aku Rannila, san. Saara Törmä) soi Radio Aallon taajuuksilla kolmanneksi soitetuimpana. Upeaa!

Nelonen Median radioita kuuntelee viikoittain yli 2,3 miljoonaa suomalaista.

Kaiku Songsin kirjoittajat vahvasti edustettuina Emma-ehdokkuuksissa

Kuva: Henna Sarriola

Kuva: Henna Sarriola

Vuoden 2016 Emma-ehdokkaat on julkistettu! Kaiku Songsin tekijäkaarti on vahvasti edustettuna ehdolle asetetuissa tuotannoissa. Lisäksi Kaiku Entertainmentin tuottaja Jurek on ehdolla vuoden tuottajaksi. Jurek on kuluneena vuonna vankistanut asemaansa suomalaisen pop-tuotannon tähtikentällisessä entisestään. Monitaitoisen tekijän kädenjälkeä on vuoden 2016 aikana kuultu mm. Erinin, Tippa-T:n, Pete Parkkosen, Robinin, Antti Tuiskun, Lucaksen ja Elastisen äänitteillä.


KAIKU SONGS


JUREK

Vuoden tuottaja (Erin, Lucas, Elastinen)

Elastinen (Vuoden hiphop, Vuoden miessolisti, Yleisöäänestys)
"Oota mua" (säv. & san.)

Lucas (Vuoden tulokas, Yleisöäänestys)
"Kauniita yhdessä" (säv. & san.)
"Täydellisen epätäydellinen" (säv. & san.)

Erin (Vuoden naisartisti, Yleisöäänestys)
"Gangsta" (säv. & san.)
"Muijalauma" (san.)
"Miten tätä ollaan?" (säv. & san.)


TIDO

Mikael Gabriel
(Vuoden hiphop, Vuoden miessolisti)
"Helium" (säv. & san.)


EPPU KOSONEN

Elastinen
(Vuoden hiphop, Vuoden miessolisti, Yleisöäänestys)
"Parasta aikaa" (säv.)

Vesala (Vuoden albumi, Vuoden biisi, Vuoden naissolisti, Vuoden pop, Vuoden tuottaja, Yleisöäänestys)
"Mitä jos sä oisit silti mun kaa" (säv.)


HENNA SARRIOLA

Elastinen
(Vuoden hiphop, Vuoden miessolisti, Yleisöäänestys)
"Oota mua" (säv. & san.)

Lucas (Vuoden tulokas, Yleisöäänestys)
"Kauniita yhdessä" (säv. & san.)
"Täydellisen epätäydellinen" (säv. & san.)


PETRI SOMER

Suvi Teräsniska (Vuoden iskelmäalbumi, Vuoden naissolisti, Yleisöäänestys)
"Sinä olet kaunis" (säv.)
"Rakkaus puhuu niin" (säv.)

(Vuoden yhtye, Yleisöäänestys)
"Yhteinen sydän"

 

VILMA ALINA

Lucas (Vuoden tulokas, Yleisöäänestys)
"101 prosenttia feat. Vilma Alina" (säv. & san.)

 

ILKKA WIRTANEN

Lucas (Vuoden tulokas, Yleisöäänestys)
"101 prosenttia feat. Vilma Alina" (säv.)


MIKKO KARJALAINEN

(Vuoden yhtye, Yleisöäänestys)
"Minne tuulet vie" (san.)
"Puolet taivaasta, puolet helvetistä" (san.)


ERIN

Erin (Vuoden naisartisti, Yleisöäänestys)
"Sydäntä särkee" (säv. & san.)
"Seliseli" (säv. & san.)
"Gangsta" (säv. & san.)
"Kaikki eroaa" (säv. & san.)
"Muijalauma" (säv. & san.)
"Sä et oo enää mun" (säv. & san.)
"Miten tätä ollaan?" (säv. & san.)
"Anna kun mä yritän" (säv. & san.)
"Kohta hänen" (säv. & san.)

Kaija Koo (Vuoden naissolisti)
"Siniset tikkaat" (säv. & san.)
 

Laura Voutilaisen Miks ei -single striimasi platinaa

miksei.jpg

Laura Voutilaisen toukokuussa 2016 julkaistu kujeileva kesähitti Miks ei on striimannut platinaa! Miks ei on ollut Suomen soitetuimpia radiokappaleita heti ilmestymisestään lähtien. Biisi on Kaiku Songsin Suvi Vainion, Ilkka Wirtasen ja Rafaelin käsialaa. Onnea artistille ja tekijöille!

Ahkerasti keikkalavoja kiertävä Laura valmistelee parhaillaan uutta musiikkia. Kolmastoista studioalbumi ilmestyy vuoden 2017 keväällä.

Kuuntele single: Spotify / iTunes / Youtube
Pressikuvat: www.kaikuentertainment.fi/index/

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Heini Salminen
heini@kent.fi
040 7029 165

Tommi Kaleniuksen Miten kotiin löydetään? -albumi on julkaistu

 
 

Lauluntekijä Tommi Kalenius jatkaa syvien tuntojen tulkitsemista 28. lokakuuta julkaistavalla Miten kotiin löydetään? -albumillaan. Edu Kettusen tuottama 12 kappaleen kokonaisuus on jatkumoa viime vuonna julkaistulle Liikuta mua -albumille. Kappaleissa on tavoiteltu juurevasta akustisesta folk-ilmaisusta tuttuja tarinankerronnan perinteitä ja haluttu laittaa kappaleiden ympärille vain pakollinen.

Liikuta mua -levyn jälkeen syntyi tarve jatkaa jonkin etsimistä, minkä koin lauluntekijänä löytäneeni. Lisäksi elämään mahtui vaikeita vaiheita ja tuntui, että ainoa pakopaikka kaikelta oli laulaa ja soittaaHalusin tuntea nämä laulut sellaisina, että kaikkia kulmia ei hiota", avaa Tommi albumia.

Ajatus entistä riisutummasta ja tiivistetymmästä ilmaisusta syntyi Kaleniuksen nähtyä Ninni Poijärven ja Mika Kuokkasen pelkistetyn akustisen keikan.

Istuin Äkäslompolossa, legendaarisessa Selvä pyy -keikkapaikassa ja kuuntelin Ninnin ja Mikan keikkaa. Ajattelin, että vitsit, kun näillä on tää soundi ja toi on se hiekkalaatikko, millä mäkin haluun leikkiä.

Kalenius kertoi kokemuksestaan levy-yhtiön tuotantopäällikkö Pekka Ruuskalle, joka sai heti ajatuksesta kiinni. Samalla Ruuska ehdotti albumin tuottajaksi pitkän linjan artistia ja musiikintekijää Edu Kettusta. Kahden laulumiehen kohtaaminen jalostui levyä tehdessä yhteiseksi näkemykseksi, jonka keskiössä kulkivat luonnollisuus sekä ensivaikutelmaan luottaminen.

Olen fanittanut Edun lauluntekijyyttä jo pitkään ja ajatus yhteistyöstä tuntui heti hyvältä. On nykyään aika harvinaista, että tuottamisessa fokus pyritään pitämään tarinassa ja sen kuljettamisessa, ilmaisussa ja tulkinnassa teksti edellä. Edun kanssa näitä asioita tuli pohdittua vaikkapa kesken laulun äänittämisen.”

Lopulta albumi päädyttiinkin taltioimaan kemiönsaarelaisen Edu Kettusen studiolla yhdessä Ninnin ja Mikan kanssa. Lisäksi laulujen synnyttämisessä auttoivat Kaleniuksen pitkäaikaiset yhteistyökumppanit Pekka Eronen ja Jari Kekäle.

Albumin julkaisun myötä Kalenius tekee kiertueen, jolla juhlistetaan uusien laulujen julkaisua. Osassa konserteissa mukana akustinen livekokoonpano, johon kuuluvat Ninni Poijärvi, Pasi Ryökkynen ja Miika Pelkonen.


Keikat

16.10.2016 Helsinki
20.10.2016 Laukaa
21.10.2016 Jyväskylä
22.10.2016 Vaajakoski
29.10.2016 Ilmajoki
30.10.2016 Helsinki
03.11.2016 Tampere
04.11.2016 Kauhajoki
06.11.2016 Kauhava
09.11.2016 Savonlinna
10.11.2016 Mikkeli
11.11.2016 Hartola
16.11.2016 Turku
17.11.2016 Hattula
18.11.2016 Äänekoski
20.11.2016 Viiala
25.11.2016 Tampere
07.12.2016 Hausjärvi

Promokuvatwww.kaikuentertainment.fi/levymerkki

Levy-yhtiö:
Kaiku Recordings
www.kaikuentertainment.fi

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Mikko Toiviainen
mikko@kent.fi
+358 40 6791 301

Keikat:
Johanna Vauto
johanna@ohjelmakristalli.com
+358 45 114 6919

Tommi Kaleniukselta Valo ei saa sammuu -single

 
 

Lauluntekijä Tommi Kalenius julkaisee 19. lokakuuta uuden singlensä Valo ei saa sammuu. Kaleniuksen neljäs albumi Miten kotiin löydetään? ilmestyy 28. lokakuuta.

Valo ei saa sammuu edustaa levyn rytmikkäämpää ja popimpaa puolta, hieman James Taylorin henkeen. Biisihän itsessään on hyvin toiveikas. Tämä on ehdottomasti myös voimabiisi – lupaus toisen vierellä pysymisestä silloin, kun maa häviää jalkojen alta – oli kyseessä sitten ystävyys, parisuhde tai spirituaalinen romahtaminen”, avaa Tommi Kalenius kappaletta.

Edu Kettusen tuottamalla kappaleella soittavat pitkän linjan muusikot Ninni Poijärvi ja Mika Kuokkanen.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Mikko Toiviainen
mikko@kent.fi
+358 40 6791 301

Keikat:
Johanna Vauto
johanna@ohjelmakristalli.com
+358 45 114 6919

Kaiku Songs kiinnitti Pauli Rantasalmen

 
 

Kaiku Songs on kiinnittänyt muusikko-tuottaja Pauli Rantasalmen. The Rasmuksen toisena dynamona sekä Kwan- ja Killer-yhteyksistä tuttu Rantasalmi on tehnyt pitkän, kansainvälisen ja monipuolisen uran musiikin parissa. Viimeisin Rantasalmen täysosuma on norjalaisen Tungevaag & Raabanin hitti Beast, jolla vierailee Isac Elliot. Kaiku Entertainment on todella innoissaan alkavasta yhteistyöstä yhden Suomen kovimman biisinkirjoittajan kanssa.

 
 

Ella Lymiltä Poikii on -single

 
 

Äkkilähtö-elokuvan loppukohtauksessa soineella Mulle käy -kappaleella ihastuttanut lauluntekijä Ella Lymi julkaisee 31. elokuuta toisen singlensä, Poikii on. Rosoisesti rokkaava ja pakahduttava Poikii on on klassinen erobiisi, jossa tunteiden myrskyn keskellä yritetään etsiä vielä sitä yhteistä majakkaa, jota kohti suunnistaa. Kappale syntyi 19-vuotiaan Ellan sekä useita hittejä kirjoittaneiden Saara Törmän ja Aku Rannilanyhteistyönä.

"Me lähdetään yleensä Saaran ja Akun kanssa tekemään kappaleita aina tietystä aiheesta. Tässä biisissä vallitsevana mielentilana oli vangita tietynlainen suru ja jopa uho, joka saattaa liittyä päättyneeseen ihmissuhteeseen. Poikii on -biisin ajatus lähti lähipiirin tapahtumista, jota sitten väritin oman elämäni värikynällä", avaa Ella uutta singleä. 

Ella Lymi valmistelee parhaillaan vuonna 2017 julkaistavaa debyyttialbumiaan.


Kuuntele singleSpotify | iTunes | Youtube

Pressikuvat: www.kaikuentertainment.fi/levymerkki

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Mikko Toiviainen
mikko@kent.fi
040 6791 301

Kaiku Songsin kirjoittajat ehdolla Suomen Musiikkikustantajat Ry:n palkkinonsaajiksi

 
 

Suomen Musiikkikustantajat ry palkitsee tänä vuonna jo kolmatta kertaa tekijöitä ja teoksia.

Vuoden biisi -palkinnosta kisaa 13 kandidaattia, joista Kaiku Songsilla on kustannusosuuksia seuraavissa kappaleissa: Antti Tuisku Keinutaan feat. VilleGalle (säv. san. Jurek), Antti Tuisku Pyydä multa anteeks kunnolla (säv. Jurek, san. Saara Törmä), Vilma Alina Juha88 (säv. san. Vilma Alina, Ilkka Wirtanen), Elastinen Oota mua feat. Johanna Kurkela (säv. san. Jurek, Henna Sarriola) ja Yön Minne tuulet vie (san. Mikko Karjalainen).

Lisäksi Jurek on ehdolla vuoden Kevyen musiikin tekijäksi.

Voittajat julkistetaan Helsingissä 12.9. järjestettävässä tilaisuudessa.

Laura Voutilaiselle kultaa Miks ei -singlestä

 
Näyttökuva 2016-08-12 kello 9.15.42.png
 

Laura Voutilaisen toukokuussa julkaistu Miks ei on striimannut Spotifyssa kultalevyyn oikeuttavat 2 miljoonaa kertaa. Miks ei on onnistunut lävistämään kesäisen kujeilevalla tarinallaan suomalaisten sydämet myös radiossa, jossa kappale on kuulunut Suomen soitetuimpien joukkoon ilmestymisestään lähtien.

Ahkerasti koko kesän keikkalavoja kiertävä Laura valmistelee parhaillaan uutta musiikkia. Kolmastoista studioalbumi ilmestyy vuoden 2017 keväällä.

Kuuntele single: Spotify / iTunes / Youtube
Pressikuvat: www.kaikuentertainment.fi/index/

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Mikko Toiviainen
mikko@kent.fi
040 6791 301