Sanoma ostaa osuuden Kaiku Entertainmentistä

Sanoma Media Finland ostaa osuuden musiikkiyhtiö Kaiku Entertainmentistä. Kaiku Entertainment liittyy osaksi Nelonen Mediaa, mutta säilyy omana itsenäisenä yhtiönään. Kauppa toteuttaa Sanoman kasvustrategiaa.  

”Vahvuuksiimme pohjaavat ja nykyiseen liiketoimintaamme kiinteästi kytkeytyvät yritysostot ovat tärkeä osa kasvustrategiaamme. Musiikki on meille luonteva alue laajentua entisestään: haluamme tarjota suomalaisille suurempia ja merkityksellisempiä viihdeilmiöitä”, kommentoi Sanoma Media Finlandin toimitusjohtaja Pia Kalsta.

Musiikkiyhtiö Kaiku Entertainment koostuu Kaiku Recordings - ja Rähinä Records -levymerkeistä sekä Kaiku Songs -kustantamosta. Kaiku Entertainmentin liikevaihto oli viime vuonna noin miljoona euroa. Pekka Ruuska jatkaa yhtiön toimitusjohtajana, ja hänen lisäkseen myös muut nykyiset osakkaat yhtiön omistajina. 

Kaiku Entertainmentin artisteja ovat mm. Maija VilkkumaaJuha TapioElastinenLaura Voutilainen ja Tuure Boelius. Kaiun nuori Erika Sirola on mukana feattaamassa DJ Robin Schultzin tuoreella Speechless-hitillä, joka on noussut soitetuimpien listalle ympäri maailman. Tunnettuja Kaiun tuottaja-kirjoittajia ovat Jurek, Tido, Rafael ja Minna Koivisto.

”Olemme Kaiussa todella innoissamme ennen kaikkea artistiemme, nykyisten ja tulevien, puolesta. Tiedämme jo aiempien vuosien yhteistyöstä, että Sanomalla on töissä erittäin innostuneita ja musiikille omistautuneita ihmisiä. Se, että mediayhtiö ja musiikkiyhtiö ovat nyt samaa perhettä, luo ainutlaatuisen pohjan artistitarinoiden rakentamiselle ja tuo suomalaiselle musiikin rakastajalle vielä monta hienoa hetkeä”, kommentoi Pekka Ruuska. 

Kaiku Entertainmentistä tulee itsenäinen yksikkö Nelonen Median sisälle. Kaupan myötä Nelonen Media vahvistaa entisestään asemaansa Suomen suurimpana monikanavaisena viihdetalona. Kehittyvä ja monipuolinen viihdekattaus tarkoittaa jatkuvasti kiinnostavampia mahdollisuuksia koko toimialalle. 

”On hienoa, että Kaiku on nyt osa Nelonen Mediaa. Artistimme pääsevät varmasti aivan uudella tavalla hyötymään yhteistyöstä median ja tapahtumaliiketoiminnan kanssa. On kuitenkin tärkeää sanoa, että tämä kauppa ei mitenkään muuta suhtautumistamme muita levy-yhtiöitä kohtaan. Haluamme jatkossakin tehdä monipuolisesti yhteistyötä kaikkien kanssa, ja meille on entistä tärkeämpää saada aikaan kasvua koko Suomen musiikkiteollisuudelle”, kommentoi Nelonen Median liiketoimintajohtaja Kari Laakso.

Kaiku Entertainment etsii digiviestinnän harjoittelijaa!

 Oletko tubettaja, videoiden kuvaaja tai muuten vaan sosiaalisessa mediassa kuin kotonasi? Etsimme tuoretta ja railakasta otetta viestintäämme ja markkinointiimme. Aiempi työkokemus ei ole välttämätöntä, kunhan olet palavan innostunut siitä mitä teet. Mekin Kaiussa olemme.  Lähetä CV ja hakemuksesi 14.9. mennessä. Hakemukset ja tiedustelut Suvi Vainio ( suvi@kent.fi ) 

Oletko tubettaja, videoiden kuvaaja tai muuten vaan sosiaalisessa mediassa kuin kotonasi? Etsimme tuoretta ja railakasta otetta viestintäämme ja markkinointiimme.

Aiempi työkokemus ei ole välttämätöntä, kunhan olet palavan innostunut siitä mitä teet. Mekin Kaiussa olemme. 

Lähetä CV ja hakemuksesi 14.9. mennessä.

Hakemukset ja tiedustelut Suvi Vainio (suvi@kent.fi

Laura Voutilainen julkaisi laulun kesähäihin

Laura_Voutilainen_Liljankukka.jpg

Laura Voutilainen julkaisi 21. kesäkuuta uuden singlen Liljankukka. Uusi laulu on oivallinen kappalevalinta esimerkiksi kesähäihin: laulun tarinassa muistellaan sydänystävien välisiä kokemuksia ja iloitaan onnen löytymisestä.
 
”On tosi kiva että kesän keikoille on tarjolla uutta musiikkia. Tämän biisin osoitan tulevilla keikoilla kaikille kesämorsiamille”, artisti pohtii ja jatkaa: ”Ja kaikille tärkeille ystäville ja ystävyksille: Liljankukkaa laulaessa tulee aina omat sydänystävät mieleen. Ilman heitä en jaksaisi! Kesällä lomaohjelmistoon täytyy varata aikaa ystäville. ”

Uuden singlen on tuottanut Juho Raja.
 
Voutilaisella on takanaan vauhdikas kevät Mamma Mia -musikaalin pääroolissa, ja samanaikaisesti on edistetty myös omaa artistiuraa. Helmikuussa julkaistiin artistin viimeisin single Laura hoitaa. Kesällä Voutilainen keikkailee ahkerasti, ja syksylle on luvassa uran tähän asti mittavin konserttisalikiertue.

Kuuntele single tästä.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Loviisa Pihlakoski
loviisa@kent.fi

Keikkamyynti:
Petri Ekman
petri.ekman@centralline.fi

Spekti julkaisee jatko-osan viime kesän Juna-hitille

spekti_heimelennetaan_cover.jpg


Spekti julkaisee huikeaa suosiota saaneen Juna-hitin jälkeen uuden singlen Hei Me Lennetään feat. Tasis perjantaina 1.6.
 
Hei Me Lennetään on hyvän mielen bilebiisi, jossa hauskanpidon metaforana toimii tällä kertaa lentäminen”, Spekti kertoo ja jatkaa: ”Singlen nimi on viittaus takavuosien menestyskomediaan, joka on yksi omista lapsuuden suosikkileffoistani.”
 
Singlen ovat säveltäneet Jimi PääkalloSamuel Kovanko ja Dan Lindholm, ja sanoituksista vastaa artistin lisäksi Markku Wettenranta.
 
Singlestä julkaistaan ensi maanantaina 4.6. musiikkivideo, jolla tullaan tuttuun tapaan näkemään useita suomalaisia julkisuuden henkilöitä.
 
”Biisi ja video on alusta lähtien tehty jatkoksi viimekesän ykköshitille, Junalle. Mä rakastan rakentaa isoja kokonaisuuksia, jollaiseen biisi ja musiikkivideo liittyvät. Toivon, että mahdollisimman moni nauttii siitä ainutlaatuisesta maailmasta, minkä olemme näiden tuotantojen ympärille luoneet.”
 
Kuuntele tästä.

Seuraa: Facebook / Instagram
Lataa: wav / tekijätiedot / promokuva / kansikuva

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Jaana Ijäs / Kaiku Entertainment
jaana@kent.fi
Loviisa Pihlakoski / Kaiku Entertainment
loviisa@kent.fi 

Keikkamyynti:
Mika Sorola / Fullsteam Agency Oy
mika@fullsteam.fi
 

Nelli Matulalta energinen rakkauslaulu "Et Oo Menos Minnekään"

nelli_etoomenos_cover_final_preview.jpeg

Nelli Matula julkaisi uuden singlen ”Et Oo Menos Minnekään” 30. toukokuuta. Biisi kuvaa rakastumisen ensihuumaa artistille omaleimaisella leikkimielisellä tavalla. 

"Tarina kertoo mulle ominaiseen humoristisen itseironiseen tyyliin siitä, millaista on, kun on oikein täysillä ihastunut toiseen”, kertoo Matula kappaleesta: ”Halusin leikitellä parisuhteen alkuvaiheen fiiliksillä. Sillä, kun ei oikein millään meinaisi saada toisen läsnäolosta tarpeekseen. Tekisi vain mieli linnoittautua yhteiseen piilopaikkaan kuhertelemaan, eikä päästää toista lähtemään töihin tai edes kauppaan. Kappale on samalla hauska ajatusleikki kaikesta, mitä oman ihastuksensa kanssa haluaisi tehdä. Vaikkei koko parisuhdetta olisi edes olemassa muutoin kuin omissa suloisissa päiväunelmissa. Kuten usein muissakin lauluissani ja teksteissäni, kertoja ei tässäkään ole passiivinen kohde, vaan on itse aktiivisesti ohjaksissa.” 

Kappale on tehty yhdessä huipputuottajien Minna Koiviston ja Tidon sekä laulaja-lauluntekijäVilma Alinan kanssa.

Artistin vuonna 2016 julkaistu “Lemmikki”-single on ylittänyt platinaan oikeuttavan 4 miljoonaa striimiä Spotifyssä. "Lemmikki"-musiikkivideo on saavuttanut huikeat 3,8 miljoonaa katselua Youtubessa.  Debyyttisingle “Kato Vaan” (2016), “Tyynysotaa” (2017) sekä artistin viimeisin singlejulkaisu “Tää Ei Oo Ohi” (2017) ovat kaikki striimanneet Spotifyssä kultaa.

Tällä hetkellä Nelli odottaa innolla kesän keikkoja ja valmistelee tulevaa albumiaan.

Kuuntele uusi single "Et Oo Menos Minnekään" täältä

Seuraa:

Nelli Matula Facebook
Nelli Matula Instagram
Nelli Matula Snapchat: Nellimatula

Lataa: wav / promokuva / kansikuva

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Jaana Ijäs / Kaiku Entertainment
jaana@kent.fi

Keikkamyynti:
Mika Sorola / Fullsteam Agency Oy
mika@fullsteam.fi

Uniikki julkaisi tunteikkaan singlen Valitsen elämän (feat. Jannika B)

Uniikki_Valitsen_elämän_cover_preview.jpeg

Uniikki julkaisi koskettavan singlen Valitsen elämän (feat. Jannika B) keskiviikkona 30.5. Artistille erittäin henkilökohtaisella singlellä kuvaillaan masennusta ja taistelua mielenterveyshäiriöitä vastaan.

Mulla on diagnosoitu aikanaan sekä paniikkihäiriö että lievä masennus. Mun mielestä näitä asioita ei pidä hävetä vaan niistä pitäisi pystyä puhumaan avoimesti", Uniikki kertoo ja jatkaa: "Halusinkin tehdä biisin kaikille, jotka ovat näistä tiloista kärsineet ja osoittaa, että demoneista voi päästä yli, vaikka juuri tällä hetkellä tuntuisikin todella vaikealta."

Singlellä vierailee Jannika B, joka on myös rohkeasti puhunut vaikeista ajoistaan.

Halusin feattiin jonkun, joka pystyy tuntemaan asian omakseen ja tulkita sanoman sitä kautta”, Uniikki kuvailee.

Singlen on tuottanut Atso Soivio ja kirjoittamassa mukana on ollut artistin lisäksi Vilma Lähteenmäki.

Jos tämä biisi saisi jonkun toimimaan itsensä tai toisen hyväksi vastaavanlaisessa tilanteessa, on se täyttänyt tarkoituksensa.”

Kuuntele tästä!

Lataa: waw + tekijätiedot + kansikuva 

Seuraa: @daniuniikki

Lisätiedot ja haastattelut:
jaana@kent.fi

Keikat:
mika@fullsteam.fi

Jukka Poika julkaisi kesäisen tuplasinglen "Kurkota tähtiin"

JP-Kansi.jpg


Jukka Poika julkaisi perjantaina 25.5. tuplasinglen Kurkota tähtiin. Julkaisu sisältää singlet Kurkota tähtiin ja Sano se taas

"On hienoa saada julkaista kaksi uutta, aihepiiriltään toisiaan täydentävää kappaletta näin kesän kynnyksellä", iloitsee Jukka Poika julkaisusta, jonka voi nähdä olevan jatkoa Älä tyri nyt -kappaleelle.

Reggaen perinteitä edustaa elävä bändi, ja musiikki pursuaa soittamisen ja laulamisen iloa. Tuplasinglen sävellykset ja sanoitukset on tehnyt Jukka Poika ja tuotannosta vastaa Tommi Tikkanen
 

Seuraa: @jukkapoikaofficial / Facebook / Instagram
Lataa: waw / kansikuva / tekijätiedot
 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
loviisa@kent.fi

Keikat:
teija@jukkapoika.com
keikkaolli@gmail.com

Kaiku Entertainment Oy:n tietosuojaseloste

KAIKU_1200px_W1-1.jpg


Kaiku Entertainment Oy:n tietosuojaseloste

Asiakkaiden yksityisyys ja tietosuoja ovat Kaiku Entertainment Oy:lle erittäin tärkeässä asemassa ja sitoudumme suojaamaan henkilötietojen yksityisyyttä. Teemme säännöllistä työtä sekä tietosuojan että tietoturvan osalta ja tarvittaessa kehitämme toimintaamme parantamaan näitä osa-alueita.

Tietosuojasta sekä henkilötietojen käsittelystä kerromme internetsivuillamme sekä tarvittaessa toimitamme tiedot pyynnöstä rekisteröidylle. Henkilötietojen käsittely on määritelty ja dokumentoitu perusteellisesti. Tietosuojadokumentaatiota päivitämme tarvittaessa ja muutoksista ilmoitamme internetsivuillamme. Muutospäivämäärä on aina mainittu.

Henkilötietoja kerätään erilaisiin tarkoituksiin ja erityyppisiä tietosisältöjä käsitellään erilaisten käyttötarkoitusten mukaisesti. Tässä selosteessa kuvaamme tarkemmin Kaiku Entertainment Oy:n asiakasrekisterin tiedot sekä käyttötarkoitukset.

1. Rekisterin pitäjä

Kaiku Entertainment Oy

Y-tunnus: 21469019
Pohjoisranta 20 C 65, 00170 Helsinki
Puh. 0400 463791
Tietosuoja-asioissa yhteydenotot osoitteeseen suvi@kent.fi – Suvi Vainio

2. Rekisterin nimi

Kaiku Entertainment Oy:n sidosyhmärekisteri

3. Henkilötietojen käsittelyn määrittelyt

Olemme analysoineet, mitä henkilötietojen käsittely tarkoittaa sidosyhmärekisterimme osalta. Olemme muun muassa määritelleet, millaisia tietoja kerätään ja tallennetaan ja miten kauan tietoja säilytetään. Henkilötietoja ei käsitellä tai säilytetä tarpeettomasti ja kaikki tarpeettomat tiedot poistetaan. Henkilötietojen säilytysaikoja määriteltäessä on huomioitu muu lainsäädäntö ja sellaiset tekijät, jotka vaikuttavat henkilötietojen säilytysvelvollisuuteen.

Henkilötietojen käsittelijät on rajattu toimenkuvien mukaisesti ja tietoja käsittelee ainoastaan sellaiset henkilöt henkilökunnastamme, joiden työnkuva vaatii tietojen käsittelyä. Henkilötietojen käsittelyä järjestelmissä on rajattu erilaisten roolien avulla, jolloin käytössä on ainoastaan kulloinkin tarvittava henkilötieto.

Henkilötietojen käsittely tapahtuu laadittujen periaatteiden mukaisesti, joita ovat lainmukaisuus, kohtuullisuus ja läpinäkyvyys, käyttötarkoitussidonnaisuus, tietojen minimointi ja täsmällisyys sekä luottamuksellisuus. Periaatteet huomioidaan käytännön tasolla toiminnassamme ja olemme kouluttaneet henkilökuntamme toimimaan periaatteiden mukaisesti.

Manuaalisten, henkilötietoja sisältävien, asiakirjojen käsittelystä on annettu ohjeet henkilökunnalle ja henkilötietojen käsittely on pääsääntöisesti digitaalista.

Rekisterissä olevien tietojen käsittely ja säilytys perustuu joko sopimussuhteeseen yrityksemme kanssa, henkilöltä saatuun suostumukseen tai yrityksemme oikeutettuun etuun kerätä tietoa liiketoimintamme edellytyksen kannalta. 

Asiakasrekisterin henkilötietoja käsitellään oikeutetun edun perusteella. Uutiskirjeiden lähettämisen yhteydessä tapahtuvat henkilötietojen käsittely perustuu rekisteröidyn suostumukseen, joka on annettu uutiskirjeen tilauksen yhteydessä

4. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Sidosyhmärekisterin henkilötietoja käsitellään vain tarpeeseen ja käyttö on ennalta määriteltyä. Rekisterin tietoja käytetään:

 • asiakas- tai tekijäsuhteen ylläpitoon

 • laskutukseen

 • rekisteröidyn oikeuksien toteuttamiseen

 • asiakaspalveluun ja viestintään

 • tapahtumien järjestämiseen

 • Kaiku Entertainment Oy:n palvelujen markkinointiin

Tietoja ei käytetä automatisoituun päätöksentekoon tai profilointiin.

5. Mitä tietoja keräämme?

Keräämme seuraavia henkilötietoja:

 • Nimi

 • Sähköpostiosoite

 • Puhelinnumero

 • Osoite

 • Markkinointilupa- tai kielto

 • Tilaus- ja laskutustiedot

 • IP-osoite

 • Järjestelmien kirjautumistietoja, kuten tunnus ja salasana

 • Edellisten, yksilöityjen tietojen muutos- ja lokitiedot

6. Säännönmukaiset tietolähteet

Rekisteriin tallennettavat tiedot saadaan asiakkaalta tarjouspyynnön lähettämisen tai tilauksen yhteydessä, sähköpostitse, puhelimitse, sopimuksista, asiakastapaamisista ja muista tilanteista, joissa asiakas luovuttaa tietojaan. Lokitietoja kertyy järjestelmistä tietojen päivitysten yhteydessä.

7. Henkilötietojen luovuttaminen

Henkilötietoja käsitellään Kaiku Entertainment Oy:n ulkopuolella vain sopimussuhteessa olevien yhteistyötahojen tai asiakkaiden toimesta. Sopimuksissa on erikseen huomioitu tietosuoja ja henkilötietojen käsittely.

Tietosuoja, tietoturva ja henkilötietojen käsittely huomioidaan alihankkijoiden, yhteistyötahojen sekä sopimuskumppaneidemme kanssa ja velvoitamme heidät kaikki täyttämään laatuvaatimuksemme.

Henkilötietoja ei luovuteta eteenpäin muutoin, kuin lain vaatimusten mukaisesti, tai sellaisissa tilanteissa, joissa tietojen luovuttaminen on pakollista työnantaja-asiakkaan etujen ja oikeuksien toteuttamista varten.

Tietoja ei siirretä Euroopan unionin tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle, ellei siirtämiseen ole välitöntä tarvetta, esimerkiksi palvelun teknisen toteuttamisen vuoksi. Tällöin rekisterinpitäjä huolehtii tietosuojan tasosta lainsäädännön edellyttämällä tavalla ja varmistaa korkean tietosuojatason myös sopimuksin.

8. Rekisterin suojauksen periaatteet ja tietoturva

Rekisterin käsittelyssä noudatetaan huolellisuutta ja tietojärjestelmien avulla käsiteltävät tiedot suojataan asianmukaisesti. Rekisteritietoja säilytetään Internet-palvelimilla sekä paperisena lukituissa kaapeissa. Laitteiston fyysisestä ja digitaalisesta tietoturvasta huolehditaan asiaankuuluvasti.

Rekisterinpitäjä huolehtii siitä, että tallennettuja tietoja sekä palvelimien käyttöoikeuksia ja muita henkilötietojen turvallisuuden kannalta kriittisiä tietoja käsitellään luottamuksellisesti ja vain niiden työntekijöiden toimesta, joiden työnkuvaan se kuuluu.

Virustorjunta on käytössä ja poikkeamiin reagoidaan. Myös palomuurin havaitsemiin poikkeamiin reagoidaan.

Verkkosivustomme on rakennettu tietoturvalliseksi. Käytämme suojattua SSL-yhteyttä, palomuureja ja sivustoon kirjautuminen on salasanojen ja käyttäjätunnusten takana. Sivustolle suoritetaan säännölliset päivitykset, mikä vahvistaa sivuston tietoturvaa.

9. Henkilökunnan tietosuojaosaaminen

Henkilökuntaamme koulutetaan säännöllisesti tietosuojan ja henkilötietojen käsittelyn osalta. Seuraamme aktiivisesti alan tietosuojakäytänteitä ja huolehdimme henkilökunnan tietosuojaosaamisen tasosta. Osaamisessa huomioidaan kunkin henkilön rooli ja mikäli toimenkuvaan kuuluu merkittävissä määrin henkilötietojen käsittely, osaamisen on oltava korkealla tasolla.

10. Asiakkaan oikeudet

Rekisteröity voi käyttää kaikkia tietosuoja-asetuksen mukaisia oikeuksiaan lähettämällä allekirjoitetun, kirjallisen pyynnön tai sähköpostin kohdassa 1 mainittuihin yhteystietoihin. Tietopyyntöihin reagoimme mahdollisimman pikaisesti ja jos jostain syystä emme pysty toteuttamaan pyyntöä kuukauden sisällä, ilmoitamme siitä välittömästi asianosaiselle.

Yleisen tietosuoja-asetuksen mukaisia rekisteröidyn oikeuksia ovat:

 • Oikeus tietoihin

 • Oikeus tietojen oikaisemiseen

 • Oikeus tietojen poistamiseen

 • Oikeus käsittelyn rajoittamiseen

 • Käsittelyn vastustamisoikeus

 • Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen

Rekisteröidyn oikeuksien toteuttamisessa huomioidaan Yleisen tietosuoja-asetuksen mukaiset määritykset, velvoitteet ja rajoitukset.

11. Evästeet

Sivustoillamme ei ole evästeitä.

"Lätkäjätkä-Ville pussas mua" – Tuure Boeliukselta uusi single Lätkäjätkä-Ville

Tuure_Boelius_Latkajatka-Ville.jpg

Tuure Boelius julkaisi singlen Lätkäjätkä-Ville keskiviikkona 2.5.2018. Julkaisu edeltää jääkiekon MM-kisoja, ja samalla tarina on erittäin ajankohtainen. Lätkäjätkä-Villenostaa esille moniarvoisuuden kysymykset:

”Pintatasolla biisi kertoo kahden pojan välisestä rakkaudesta, jossa toisen ei ulkoisten paineiden alla ole helppo myöntää sitä mitä on. Syvällisemmällä tasolla biisillä rikotaan homosensuurin asettamia tabuja”, artisti avaa ja jatkaa: "Aiheen esille nostaminen on tärkeää ja tarpeellista yhä edelleen vuonna 2018, ja tää on mun tapa viedä asioita eteenpäin. Toivon että biisi edistää moniarvoisuuden hyväksymistä ja tarjoaa vertaistukea – ja saa hyvälle tuulelle ja tanssimaan."

Lätkäjätkä-Ville on artistin kolmas julkaisu ja jatkaa edellisten tavoin energisen tanssittavaa ja modernia linjaa. Artistin viimeisin single Oh boe julkaistiin viime marraskuussa ja esikoissingle Eikö sua hävetä kesäkuussa. Debyyttisinglen myötä artistin ura sai lentävän lähdön, kun Eikö sua hävetä komeili Spotifyn ykkössijalla jopa viikon verran. 

Kuuntele Lätkäjätkä-Ville tästä!

Seuraa: @tuureboelius
Lataa: waw / kuvat

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Loviisa Pihlakoski
loviisa@kent.fi

Keikat:
Kimmo Sundström
kimmo.sundstrom@warnermusic.com

 

”Kaipaan elämässä jokaiselle tapahtumalle oman anthemin” – Oskari Ruohonen Bajamaja on kesäbiisi parhaimmillaan

Oskari_Ruohonen_Bajamaja.jpg

Turkulainen laulaja ja lauluntekijä Oskari Ruohonen julkaisi kolmannen singlensä Bajamaja 27. huhtikuuta. Bajamaja on tarina festariromanssista, odottamattomasta ihastuksesta, joka vie mennessään. Uusi single on loistava kesäbiisi urbaaneilla soundeilla.

Bajamaja on omistettu kaikille niille, joilla on viha-rakkaussuhde festareita kohtaan. Festariympäristö saattaa imaista pidättyvämmänkin ihmisen tunnelmaan. Jäljelle jää joko hyvät muistot tai jonkinlainen morkkis”, Oskari Ruohonen kuvailee.

Bajamaja vahvistaa entisestään Oskarin tarinaa self-made-muusikkona, ja sitä Oskari todella on: hän tekee itse paitsi biisinsä myös esittää keikatkin soolona soittaen eri soittimia ilman bändijäseniä. Artisti onkin vakuuttanut muusikonkyvyillään jo ensi singlen aikoihin Anssi Kelan ja huipputuottaja Jurekin.

Kaipaan elämässä jokaiselle tapahtumalle oman anthemin. Jos sitä ei ole jo tehty, se täytyy tehdä itse”, kertoo Oskari. ”Bajamajaa tehdessä palaset loksahtivat kohdalleen alusta asti kuin itsestään. Siinä yhdistyvät mun rakastamat pop-melodiat, kulmikkaat sanoitukset ja tuore soundi. Tuntuu hyvältä saada ihmisten kuuluville biisi, joka kertoo mun tyylistä kaiken oleellisen.”

Uuden singlen on säveltänyt artisti itse, ja tuotantotiimissä ovat mukana myös Santeri Ruohonen ja Jurek.

Seuraa somessa: @oskariruohonen

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Loviisa Pihlakoski
loviisa@kent.fi
0407248211

Juha Tapiolta uusi albumi Kuka näkee sut

Juha_tapio_Kuka_näkee_sut_albumi.jpg

Juha Tapio julkaisi kahden vuoden levytystauon jälkeen Kuka näkee sut -albumin 13.4.2018

Juha Tapio julkaisee uuden albumin Kuka näkee sut perjantaina 13. huhtikuuta 2018. Albumilta on etukäteen julkaistu singlet Sydän jota rakastan ja Kuka näkee sut. Kuka näkee sut on artistin 11. studioalbumi.

Albumi katkaisee artistin kahden ja puolen vuoden levytystauon. Taukoa on ollut ehkä vaikea huomata, koska edellisen albumin viisi radiosingleä ovat saumattomasti yhdistyneet Sydän jota rakastan -lauluun, joka julkaistiin vuodenvaihteessa tekemään latua uutuusalbumille. Single nousi välittömästi radioiden suosikiksi, ja keräsi julkaisuviikolla historialliset 200 soittokertaa.

Albumin nimisingle Kuka näkee sut julkaistiin 23. maaliskuuta. Laulu saattelee kuulijan albumilla kuultavien teemojen äärelle. Menestyslääkkeen resepti ja raaka-aineet ovat edelleen paikallaan. Levy sisältää tarttuvia, koskettavia lauluja meidän kaikkien elämästä, kuvia kassajonosta, kuvia nuoruuden englannintunnilta, kuvia rakastavaisten vaikeista kuin kauneimmistakin hetkistä.

Minulla on aina mielikuva siitä, miltä haluan levyn kuulostavan. Jokaisen levyn on tietenkin aina oltava edellistä parempi. Tätä albumia tehdessä tuli otettua iso harppaus sitä kohti, ja nyt on vahva tunne siitä, että onnistuttiin. Levy syntyi nopeasti, ja siinä on siksi jotain erityisen vahvaa ja vaistonvaraista”, Juha Tapio kuvailee albumiaan.

Uusi levy noudattaa Juha Tapion tyylille uskollisesti tiettyä ajasta vastavirtaan soutamista: taustalla on yhä elävä bändi ja lauluissa kuuluu ihmisten välinen svengi. Uudella levyllä pientä kirjoittaja-apuakin on käytetty. Niin supertuottaja Jurek, kuin lauluntekijät Maija Vilkkumaa ja Edu Kettunenkin ovat antaneet kokonaisuuteen osaamistaan. Levyn on tuttuun tapaan tuottanut Eppu Kosonen, tällä kertaa yhdessä Jukka Immosen kanssa.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Loviisa Pihlakoski
loviisa@kent.fi

Keikkamyynti:
Petri Ekman
petri.ekman@centralline.fi

Juha Tapion single Kuka näkee sut julkaistaan 23.3.2018

Juha_Tapio_Kuka_näkee_sut_singlen_kansi.jpg

Juha Tapio julkaisee perjantaina 23.3.2018 uuden singlen Kuka näkee sut. Julkaisu edeltää huhtikuun 13. ilmestyvää samannimistä albumia.

Uusi laulu on jatkumoa vuodenvaihteessa julkaistulle singlelle Sydän jota rakastan. Juha Tapio vie kuulijan jälleen universaalien peruskysymysten äärelle:

”’Kuka näkee sut’ on monimerkityksinen laulu. Kysymys siitä, kuka näkee ja ottaa kiinni on läsnä jokaisen elämässä – pikkulapsesta lähtien. Jokainen haluaa tulla huomatuksi. Toisaalta laulussa on myös ikuisuuden tuntua ja jäähyväistunnelmaa: kuka muistaa sitten kun siirrymme täältä toiseen ulottuvuuteen?”

Kuka näkee sut on kirjoitettu yhteistyössä Jurekin kanssa. Lopputulos syntyi muutaman hurmioituneen tunnin aikana, ja tekohetkellä saavutettu vahva tunnelma kuuluu myös äänitteen lauluraidalla.

Tuotannosta vastaavat Eppu Kosonen ja Jukka Immonen.

Lataa: waw / tekijätiedot
Kuvia: promokuva / kansikuva
Seuraa: Facebook / Instagram / Nettisivut

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Loviisa Pihlakoski
loviisa@kent.fi

Keikkamyynti:
Petri Ekman
petri.ekman@centralline.fi

Rähinä Records ja Kaiku Entertainment ovat yhdistäneet voimansa

KAIKU-Rähinä.jpg

Kaksi merkittävää riippumatonta levy-yhtiötä ovat yhdistäneet voimansa voidakseen palvella paremmin artistejaan ja heidän yleisöään. Rähinä ja Kaiku Entertainment ovat huomanneet olevansa yhdessä enemmän kuin osiensa summa.

Yhteistyön tiivistämiseen ei liity yrityskauppaa. Kyse on uusien levytysten osalta Rähinän toiminnan lisensoimisesta Kaiku Entertainmentille. Rähinä Records Oy säilyy yrityksenä entisillä omistajillaan, mutta kaikki uusi julkaisutoiminta on järjestelyssä siirretty Kaiku Entertainmentin hoidettavaksi. Yhteistyö muodostaa suomen indie-kentälle entisiä isomman ja vahvemman toimijan.

Rähinän perustajajäsen, artisti Elastinen eli Kimmo Laiho kertoo taustaa:

”Pekan kanssa historiamme ulottuu parinkymmenen vuoden taakse, Kapasiteettiyksikön ja Fintelligensin alkuaikoihin. Siitä asti olemme pitäneet yhteyttä ja keskustelleet ajoittain erilaisista yhteistyövaihtoehdoista. Nyt löysimme yhdessä mallin, jossa molempien yhtiöiden artistit ja tuottajat hyötyvät toisistaan. Meininki säilyy taatusti mutta taustalle saadaan lisää tekijöitä ja voimaa.”

Pekka Ruuska luonnehtii mennyttä ja tulevaa:

”Rähinän luotto Kaikuun tuntuu upealta. Olemme ottaneet haasteen vastaan nöyränä, mutta todella innoissamme. Biisintekijämme ja tuottajamme ovat tehneet Rähinä-artistien kanssa töitä tähänkin asti, mutta nyt toiminta saa aivan uuden vaihteen. Rähinä tulee säilymään brändinä ennallaan.”

Rähinä Recordsin artisteja ovat Elastinen, Nelli Matula, Brädi, Uniikki ja Spekti. Kaiku Recordingsin artisteja ovat Juha Tapio, Jukka Poika, Johanna Kurkela, Tuure Boelius, Lord Est ja Laura Voutilainen.

Lisätiedot:

Rähinä Records Oy / Anders Westerholm, anders@rahina.com
Kaiku Entertainment Oy / Pekka Ruuska, pekka@kent.fi

Laura Voutilaiselta uusi single "Laura hoitaa"

Laura Hoitaa -kansi.jpg

Laura Voutilainen julkaisee tänään perjantaina 16. helmikuuta uuden singlen Laura hoitaa.

Single käynnistää vauhdikkaan vuoden, johon tulee kuulumaan uuden musiikin lisäksi Mamma Mia -musikaalin päärooli ja konsertointia. Uudella kappaleella uppoudutaankin kiireisen naisen arkeen:

”Laura hoitaa on naseva kuvaus ihmisestä, joka on taipuvainen suorittamaan. Kiireen ja erilaisten odotusten tuomia paineita käydään läpi pilke silmäkulmassa”, Laura kuvailee. ”Biisin tahdissa kuka tahansa voi jorata vapautuneesti, jos haluaa päästellä höyryjä.”

Uusi single noudattaa Miks ei -albumilta tuttua musiikillista tyyliä, ja singlen on tuottanut Ilkka Wirtanen.

Kuuntele tästä.

Lataa: wawtekijätiedot
Kuvia: promokuvakansikuva
Seuraa: FacebookInstagram / Nettisivut

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Loviisa Pihlakoski
loviisa@kent.fi

Keikkamyynti:
Petri Ekman
petri.ekman@centralline.fi

Lord Estiltä hykerryttävä uusi single Bumpperi​​​​​​​ 

lord_est_bumpperi_1500x1500.jpg

Lord Est on julkaissut uuden singlen Bumpperi 19. tammikuuta 2018. 

Reggaerekka- ja Selvä päivä -hiteistä tuttu tamperelaisartisti ammentaa musiikissaan vaikutteita dancehall- ja reggaerytmeistä, ja lyriikoissa kuuluu vapautunut huumori.

Uusi single noudattelee tuttua linjaa ja aiheistoa: tarina sisältää letkeää romantiikkaa ja moottoriajoneuvoja. Kertosäkeessä laulaa Ellinoora Tuuri. Tuotannosta vastaa Jimi Pääkallo.

Artistin viimeisimpiä julkaisuja ovat Isä tulee (2017) ja Dirlandaa (2016).

Seuraa: @lordest_official
Nettisivut: www.lordest.com
Lataa: Promokuva

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Loviisa Pihlakoski
loviisa@kent.fi
040 7248211

Juha Tapiolta vuosien julkaisutauon jälkeen uusi single "Sydän jota rakastan"

Juha_Tapio_Sydan_jota_rakastan.jpg

Juha Tapio julkaisee perjantaina 29.12. uuden kappaleen Sydän jota rakastan. Single katkaisee reilut kaksi vuotta kestäneen julkaisutauon ja avaa artistin 20-vuotisjuhlavuoden levylaulajana.

Uuden laulun näyttämönä on uudenvuodenjuhlat. Kahden juhlijan välinen kupliva juhlahetki laajenee kertosäkeessä kirjaimellisesti avaruuteen asti. Juha Tapio on isojen ja lohdullisten asioiden äärellä:

”Entistä enemmän on tullut pohdiskeltua olemassaolon ihmeellisyyttä ja merkitystä. Omaa osuuttamme äärettömässä maailmankaikkeudessa. On lohdullista huomata olevansa lopulta vain pieni osa tätä kaikkea. Samalla on helpompi hahmottaa ne oikeasti tärkeät asiat.”

Vuodenvaihde kääntää uuden sivun Juha Tapion uralla. Vuosi 2018 tuo mukanaan paitsi juhlavuoden ja uuden musiikin myös mittavat konserttisalikiertueet.

”Sydän jota rakastan on uudenvuodenlahja faneilleni, joille haluan toivoa onnellista vuotta 2018!”

Uuden singlen on tuottanut tuttuun tapaan Eppu Kosonen.

Seuraa somessa: @juhatapioofficial
Kuvat: KansikuvaPromokuva

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Loviisa Pihlakoski
loviisa@kent.fi
0407248211

Kaiun uusin tuottajalupaus lanseeraa tuoreen uransa näyttävästi

Mikko Koivunen.jpg

Mikko Koivunen, 23, kiinnitettiin Kaiku Entertainmentin tuottajaperheeseen syyskuun alussa. Lahjakas muusikko bongattiin Top 20 Future Hitmakers -kurssilta. Kaiku Songsin kustantaja Rafael Elivuo aisti Mikossa omaa näkemystään toteuttavan tuottajalupauksen, joka signattiin mukaan tiimiin.

”Kustantaja etsii ennen muuta visioita, vaikka toteutuksessa olisikin vielä hiottavaa”, Rafael Elivuo kommentoi. ”Toteutuksien kehittämistä voidaan jatkaa yhteistyössä, kunhan pohja on kunnossa.”

Mikon kohdalla pohja rakentuu perinteisen kaavan mukaan, ja musiikkitausta juontaa juurensa kauas: oli muskari, musiikkiopiston rumputunnit ja lukion musiikkilinja. Armeijakin vierähti soittokunnassa.

”Olen ollut intohimoinen rumpali ihan pienestä asti. Musiikin tuottaminen alkoi kuitenkin lukioaikoina kiinnostaa niin paljon, että biisien tekemisen ja tuottamisen harjoittelu alkoi hiljalleen vallata paikkaa elämässäni.”

Harjoittelu on tuottanut tulosta. Kun tilaisuus tosipaikan tullen tarjoutui pian signaamisen jälkeen, Mikon ura sai näyttävän startin. Yhteistyössä Kaiku Songsin biisinkirjoittajien Suvi Vainion ja Henna Sarriolan kanssa Anniina Timoselle tehty Idols-hitti Syvään päähän on Mikon ensimmäinen virallinen julkaisu, joka kohosi nopeasti Spotifyssä Suomen Top 50 -listan sijalle 7.

”Mitä mahtavin aloitus uralle. Siisteintä on se, miten nopeasti Kaiulla työskenteleminen mahdollisti sen, että hommiin pääsi tosissaan kiinni. Co-write -sessioita järjestetään jatkuvasti ja uusimmat liidit saa tietoonsa.”

Jykevän pohjan rakentaminen vie aikaa, ja musiikkikustantamo tarjoaa kehittymiselle hyvän ympäristön. Kustantamossa biisintekijälle on tarjolla verkostojen tuoma apu ja tuki.

”Kaiku on perhe ja siihen kuuluminen siisteintä!” Mikko hehkuttaa.

”Enää ei tarvitse kuin tehdä hittejä!”

Kuuntele Syvään päähän.

Kaiku Entertainmentin artistit ja kirjoittajat vahvasti edustettuina Emma-ehdokkuuksissa

Screenshot 2017-12-11 17.09.21.png

Vuoden 2017 Emma-ehdokkaat on nyt julkistettu. Kaiku Entertainmentin artistit ja kirjoittajat ovat edustettuna useissa kategorioissa.

Laura Voutilainen on ehdokkaana kahdessa kategoriassa albumillaan Miks ei. Ehdokkuudet tulivat kategorioista vuoden naissolisti ja vuoden iskelmä. Lisäksi Kaiku Recordingsin uusiin tähtiartisteihin lukeutuvan Tuure Boeliuksen Eikö sua hävetä -kappaleen musiikkivideo on ehdolla vuoden musiikkivideoksi. 

Kaiku Entertainmentin tuottaja Jurek on ehdolla vuoden tuottajaksi. Jurekin asema suomalaisen pop-tuotannon tähtikentässä on vahvistunut vuonna 2017 entisestään, ja tuotantoa on kuultu mm. Antti Tuiskun Anatude -albumilla, Robinin ja Jenni Vartiaisen Vain elämää -kappaleilla sekä Jannan ja Maija Vilkkumaan äänitteillä. Hän on myös mukana vuoden biisi -ehdokkaan, Antti Tuiskun Rahan takii kappaleen tekijätiimissä.

Kaikkiaan Kaiku Songsin kirjoittajat ovat vahvasti edustettuna useissa ehdolle asetetuissa tuotannoissa.

Kaiku Entertainmentin vuoden 2017 Emma-ehdokkaat:

Vuoden naissolisti
Laura Voutilainen – Miks ei

Vuoden iskelmä
Laura Voutilainen – Miks ei

Vuoden musiikkivideo (yleisöäänestys)
Tuure Boelius – Eikö sua hävetä

Vuoden tuottaja
Jurek

Vuoden biisi
Rahan takii (säv. & san. Aku Rannila, Saara Törmä, Antti Tuisku, Jurek Reunamäki)

Emma Gaala järjestetään 3. helmikuuta 2018. Kaikkiaan palkintoja jaetaan yhdeksässätoista eri ehdokassarjassa, joista seitsemäntoista voittajan päättää alan ammattilaisista koostuva tuomaristo. 

Katso kaikki ehdokkaat täältä.

Espoosta ponnistava poplupaus Erika laulaa Kaskaden joululevyllä

Erika 1.png

Erika Sirola, 19, on Kaiku Recordingsin ”best kept secret”, jo pian viisi vuotta kaikessa hiljaisuudessa kehitelty artistiprojekti, joka on alusta asti tähdännyt suoraan maailman isoille musiikkimarkkinoille.

Erikan lauluntekosessiot Yhdysvalloissa ovat nyt johtaneet siihen, että kesken oman albumin valmistelutyön, USA:n suurimpiin dj-tähtiin kuuluva Kaskade halusi kesällä 2017 lennättää Erikan Los Angelesiin kirjoittamaan tälle musiikkia. Samalla äänitettiin kaksi joululaulua Kaskaden pian julkaistavalle joululevylle.

Ensisingleksi julkaistiin Erikan laulama jouluklassikko Deck The Halls, johon Kaskade on puhaltanut vahvan edm-hengen. Single – ja Erika – noteerattiin heti myös vaikutusvaltaisessa Billboard Magazinessa.

Erikan oman albumin valmistelut jatkuvat Euroopassa ja Yhdysvalloissa. 

Lue Billboard Magazinen juttu
Lue YOUREDM-lehden juttu
Kuuntele biisi